Titulu kosbaše na manifestaciji Dani kosidbe na Kupresu "Strljanica 2020" drugu godinu zaredom ponio je Vinko Čičak iz Kupresa.

Na ovoj tradicionalnoj kulturno-sportskoj manifestaciji, održanoj u nedjelju pod posebnim epidemiološkim uvjetima uz ograničen broj gledatelja, drugo mjesto osvojio je Kuprešak Josip Čičak, a treće Marijo Prljević iz Tomislavgrada.

Nastupilo je jedanaest kosaca, od kojih deset iz Kupresa i jedan iz Tomislavgrada, te dva juniora, dok su stručni ocjenjivački žiri činili Dragun Dumančić, Anto Radoš i Lazo Vavan.

U juniorskoj konkurenciji pobjeda je pripala Ivanu Čičku iz Kupresa.

Inače, ove godine zbog restriktivnih mjera uzrokovanih epidemijom covid-19 nisu organizirani popratni sadržaji na Strljanici, poput konjičkih utrka i natjecanja u tradicionalnim sportovima.

Organizatori manifestacije bili su Općina Kupres i udruga "Kupreški kosci", a ovogodišnju Strljanicu otvorio je v. d. načelnik Općine Kupres Zdravko Mioč, koji je kazao kako se nada da će ovo biti posljednji put da se Strljanica organizirana na ovaj način, uz ograničen broj posjetitelja.

- Morali smo se prilagoditi novonastaloj situaciji vezanoj za epidemiju koronavirusa. Iz udruge kosaca zamolili su me da pokušamo i ove godine organizirati manifestaciju jer tu su i zahtjevi UNESCO-a. Iz tog razloga usuglasili smo se da ovogodišnja Strljanica bude organizirana na ovaj način. Nismo radili veliku medijsku promociju kako ne bi bilo previše posjetitelja - kazao je Mioč. (Fena)

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok