Ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Hercegbosanske županije Ilija Šljivić posjetio je danas obiteljsko gospodarstvo Stipe Perića u selu Rujani, općina Livno.

Gospodin Perić aktivni je član udruge pčelara Hercegbosanske županije te posjeduje 170 komada pčelinjih košnica s godišnjom proizvodnjom  i do dvije tone meda.

Koliko je ova grana poljoprivredne proizvodnje profitabilna govori i činjenica da je cijela obitelj Perić uključena u proizvodnju što dokazuju i ovogodišnji rezultati koji su iznad svih očekivanja. Stipe Perić ima jako zapažene rezultate na tržištu te osiguran plasman u 80% slučajeva, uglavnom za prostore Republike Hrvatske.

Obitelj Perić posjeduje svu neophodnu opremu za spravljanje i pakiranje meda (livadski i vrisak) kao i stroj za proizvodnju sanduka za pčele, ramove, vosak i sve ostalo što je neophodno za pčelarstvo.

Gospodin Perić je izrazio zadovoljastvo dosadašnjim rezultatima iako smatra da uvijek može bolje, a ministar Šljivić  je dodao da će gospodinu Periću kao i drugim  pčelarima s područja Hercegbosanske županije pružiti pomoć u skladu s mogućnostima Ministarstva.

Priopćeno je iz Vlade HBŽ.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok