Dana 28.02.2022. godine u prostorijama ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, ministar Božo Perić održao je radni sastanak sa načelnicima općina Tomislavgrada, Drvara, Glamoča, Bosanskog Grahova, Kupresa i predstavnikom grada Livna.

Među ostalim, na  sastanku se razgovaralo o mogućnosti uredovnih dana Ministarstva u općinama HBŽ-a. Naime, kako bi se Ministarstvo jednako približilo svim poljoprivrednicima na području Županije, Ministarstvo planira pružati usluge uredovnim danima u prostorijama općina. Načelnici općina su prihvatili prijedlog i uskoro slijedi potpisivanje sporazuma, kojim će se definirati obveze općine, Ministarstva i dani kada će djelatnik Ministarstva raditi u pojedinoj općini.

Dalje, Ministarstvo je načelnicima predstavilo nacrt Program utroška sredstava iz vodoprivrede za 2022. godinu. Proračunom HBŽ za 2022.g., predviđeno je 700 000,00 KM za ovaj program te uskoro slijedi usvajanje Programa na Vladi HBŽ a nakon toga objava Javnog poziva.

Na kraju se razgovaralo o teškoj situaciji u kojoj se nalaze poljoprivrednici zbog vala poskupljenja goriva i umjetnog gnojiva. 

Zajednički zaključak je da svatko u okviru svojih nadležnosti i mogućnostima, treba što prije djelovati odnosno pustiti sredstva prema sektoru poljoprivrede, a samo  Ministarstvo planira Program potpora poljoprivrednoj proizvodnji usvojiti tokom ovog mjeseca.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok