Programskoj konvenciji Mladeži HDZ BiH, pod nazivom „Opredjeljenje!" održanoj u subotu 30. kolovoza u Vitezu sudjelovalo je 50 izaslanika Županijskog odbora Mladeži HBŽ.

Programska konvencija Mladeži HDZ BiH najavljena je za mjesec lipanj, a razlog odgađanja za mjesec kolovoz su katastrofalne poplave koje su pogodile Bosnu i Hercegovinu.

Na Programskoj konvenciji Mladeži, nazočili su dr. Dragan Čović, predsjednik HDZ-a i HNS-a BiH i kandidat za hrvatskog člana Predsjedništva BiH, Nikola Lovrinović, zamjenik predsjednika HDZ BiH, Borjana Krišto i Marinko Čavara, dopredsjednici HDZ BiH i brojni drugi stranački dužnosnici na svim razinama vlasti.

Naziv Programske konvencije Mladeži znači Opredjeljenje za bolji položaj hrvatskog naroda i svih naroda u BiH, rekao je Vedran Kožul, predsjednik Mladeži HDZ BiH, na otvaranju Programske konvencije, te pozdravio sve nazočne članove Mladeži, kojih se za ovu prigodu u Vitezu okupilo više od 400 izaslanika.

Predsjednik HDZ-a i HNS-a BiH dr. Dragan Čović dao je snažnu potporu Mladeži u njihovom radu ,te je na konvenciji i službeno objavio svoju kandidaturu za hrvatskog člana Predsjedništva BiH i predstavio program za izbornu kampanju.

Na održanoj Programskoj konvenciji usvojen je novi program, program za dostojan život svakog mladog čovjeka u ovoj zemlji, koji predstavlja viziju, odlučnost, ustrajnost.

Mladež HDZ BiH posebno je istaknula svoje „Opredjeljenje" za jednakopravni ustavno-pravni položaj hrvatskog naroda u BiH i izgradnju moderne i pravne države, očuvanje identiteta, povijesti, jezika, kulture, tradicije i vrijednosnih temelja hrvatskog naroda u BiH, odgovornu politiku razvoja BiH i politiku mladih te za Europsku budućnost BiH.

Priopćeno je iz Mladeži HDZ BiH HBŽ.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok