Gradonačelnik Livna Darko Čondrić, sa suradnicama, posjetio je dječji vrtić Sunčev sjaj gdje se susreo s predstavnicama Provincije Majke divne u čijem vlasništvu je djelovao spomenuti vrtić.

Naime, ova predškolska ustanova je prije godinu i pol dana prestala s radom a povod susreta je ponovno pokretanje njezinog rada. Na sastanku je bila nazočna i generalica reda družbe Sestara Milosrdnica Sv. Vinka Paulskog časna majka Miroslava Bradica iz Zagreba pod čiju generalnu upravu pripada i spomenuta Provincija. Časna majka je zahvalila gradonačelniku na zajedničkom susretu te u ime voditeljica vrtića Sunčani sjaj kazala da je zajednička želja da nešto plemenito i lijepo kao što je rad s djecom bude za bolje sutra kako vrtićkoj ustanovi tako i cijelom gradu.

“Željeli bismo da ponovni rad našeg vrtića doista bude i pomoć i nagrada gradu“, kazala je generalica Miroslava. Gradonačelnik Čondrić je iskazao svoje zadovoljstvo organiziranim susretom. Upoznao je članice Provincije sa trenutačnim stanjem po pitanju smještaja djece vrtićke dobi u gradu Livnu te je govorio o planu izgradnje nove zgrade gradskog suvremenog vrtića.

„Podržavamo inicijativu časnih sestara za ponovnim pokretanjem rada vrtića Sunčani sjaj. To je potrebno našem gradu jer i danas imamo određeni broj roditelja koji nisu u prošloj školskoj godini uspjeli djecu upisati u vrtić i koja se nalaze na listi čekanja. Mi ćemo, kao Grad, biti na raspolaganju za nastavak i poboljšanje suradnje i sa ovom predškolskom ustanovom“, kazao je gradonačelnik Čondrić.

U sklopu posjete upriličen je i kratak obilazak prostorija Sunčanog sjaja kao i predstavljanje aktivnosti tijekom stanke u radu. One se odnose, prije svega na usavršavanje djelatnica koje pripadaju redu časnih sestara s dugogodišnjim radnim iskustvom u radu s djecom.

Pratite Livno Online na Facebooku, Twitteru, Instagramu ili Youtube-u

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Livno Online ne može se smatrati odgovornim za izreceno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.Ukoliko ne posjedujete email adresu u polje za email adresu upišite abc@abc.com