Dana, 05.07.2021 godine u 17,00 sati djelatnici PP Drvar zaprimili su dojavu da je motorno vozilo marke „BMW“ na semaforu u ul. J. Marića prošlo kroz crveno svjetlo ugrozivši ostale sudionike prometu.

Po zaprimljenoj dojavi i operativnim saznanjima djelatnici PP Drvar su u/o „Moneta“ u ul. V. Bodrože, Drvar zatekli osobu R.G. rođen 1992. godine u Drvaru koji je u tom trenutku narušavao javni red i mir, vikom galamom i bacanjem časa na ulicu.

Po ulasku u ugostitelji objekt djelatnici PP Drvar su od R.G. verbalno vrijeđani, uz psovke i prijetnje , pa čak i prijetnje obitelji. Nakon što je više puta upozoren od policijskih službenika isti se oglušio na zakonito izdane zapovjedi, u pomoć R.G. u verbalnom vrijeđanju i sprečavanju djelatnika PP Drvar u vršenju službenih radnji uključio se M.Š. rođen 1990. godine u Drvar tako što ih je vrijeđao i omalovažavao.

U jednom momentu R.G. iskoristio zauzetost policije i napustio u/o, te ušao u svoje motorno vozilo marke „BMW“ reg. oznaka T52 M 138, te je namjerno m/v više puta ostvario kontakt (udario) u lijevu bočnu stranu od službenog m/v marke „Škoda „ reg. oznaka E 37 J 639 koje je bilo parkirano ispred u/o i isti se udaljio u nepoznatom pravcu.

M.Š. je od strane policijskih službenika proveden u PP Drvar, gdje je alkotestiran pri čemu mu je očitana koncentracija alkohola u organizmu u iznosu od 2,64 g/kg, te je lišen slobode.

Operativnim radom na terenu djelatnici PU Drvar došli su do saznanja da se R.G. vozilom uputio u pravcu B. Petrovca , gdje je zaustavljen od strane djelatnika PP B. Petrovac, te im bacio dokumente i udaljio se u pravcu općine Kljuć, a potom u smjeru Ribnika gdje je oko 19,15 sati od strane djelatnika PP Ribnik bio pronađen i lišen slobode.

U 21,50 sat djelatnici PP Drvar od djelatnika PP Ribnik preuzeli su R.G. koji je za vrijeme vožnje zatražio liječničku pomoć, te je odvezen u DZ Ključ gdje mu je ukazana liječnička pomoć, a po dolasku u Drvar isti je odveden U DZ Drvar gdje mu je izvađen uzorak krvi radi utvrđivanja alkoholiziranosti.

U 00, 10 sati R.G. prevezen je u prostorije za zadržavanje PP Livno gdje su tijekom današnjeg dana djelatnici MUP-a K 10 nad njim provesti kriminalističku obradu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio KD“ Sprečavanje službenih osoba u vršenju službenih radnji“ i KD „Oštećenje tuđe stvari“.

Navode iz MUP-a HBŽ.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok