U organizaciji Udruge paraplegičara i oboljelih od dječje paralize Hercegbosanske županije u Livnu je održano 7. Sportsko natjecanje paraplegičara i oboljelih od dječje paralize.

Zahvaljujući naporima organizatora i velikoj volji samih sudionika na ovogodišnjim susretima vještinu u nekoliko sportskih disciplina odmjerili su natjecatelji iz Velike Kladuše, Cazina, Zavidovića, Žepča, Lukavca, Novog Travnika, Donjeg Vakufa, Mostara, Tomislavgrada, Glamoča i Livna. Ni loše vrijeme proteklog vikenda nisu omeli paraplegičare i oboljele od dječje paralize u održavanju vanjskih disciplina, spretnosti upravljanja automobilima i utrci kolicima. Ovakvi susreti za osobe s invaliditetom mnogo su više od sporta. Svim natjecateljima u pet disciplina, spretnosti u vožnji, trci u kolicima, visećoj kugli, streljaštvu i šahu zahvalila je predsjednica Udruge paraplegičara i oboljelih od dječje paralize HBŽ Šemsija Dželadini.

Podršku natjecateljima i članovima udruge pružio je i gradonačelnik Livna Darko Čondrić. Razgovarao je s voditeljima udruge i članovima a u obraćanju medijima istaknuo:"Svjesni smo da naše ceste, pločnici, trotoari nisu prilagođeni po nekim standardima kakvi bi trebali biti i ono što bi doista morali napraviti je to da javne ustanove bar budu dostupne osobama s invaliditetom, s kolicima, da imaju pristup", istaknuo je gradonačelnik Čondrić. Na natjecanju u Livnu sudjelovalo je četrdesetak paraplegičara i volontera.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok