Sukladno članku 17. stavak 1. Sporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Hrvatske o policijskoj suradnji u borbi protiv prekograničnog kriminala („Službeni glasnik BiH-međunarodni ugovori” broj 09/11) policijski službenici Ministarstva unutarnjih poslova Kantona 10, tim Postrojbe za potporu Uprave policije, boravio je na petodnevnoj obuci iz alpinizma u Splitu.

Navedenim Sporazumom je propisano da suradnja policijskih tijela ugovornih stranaka na području obrazovanja i usavršavanja , između ostaloga, obuhvaća i sudjelovanje predstavnika ugovornih stranaka na tečajevima i obukama.

Obuka iz alpinizma organizirana je od strane Specijalne jedinice policije Split , a ista je izvedena u bazi Specijalne jedinice policije Split, na planini Mosor kao i drugim prikladnim objektima.

Završna pokazna vježba održana je na vatrogasnom tornju u krugu Javne vatrogasne postrojbe Grada Splita.

Prethodno je jedan tim Postrojbe za potporu boravio na obuci u Antiterorističkoj jedinici Lučko MUP-a Republike Hrvatske, a nekolicina policijskih službenika na tečajevima iz sigurnosti prometa na Policijskoj akademiji u Zagrebu.

Suradnja sa MUP-om Republike Hrvatske nastaviti će se i u budućnosti na raznim poljima obuke i usavršavanja, a sukladno navedenom Sporazumu.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok