Na ročištu za izjašnjenje o krivnji pred sucem za prethodno saslušanje Kantonalnog suda u Livnu Nedimom Begićem, dana 29. travnja 2022. godine, optuženici T.P. zv. Z. (47) i S.P. zv. S. (44) se izjasnili da nisu krivi.

Kako ja obajavljeno na web stranicama Kantonalnog suda, sudac za prethodno saslušanje Kantonalnog suda u Livnu Nedim Begić potvrdio je dana, 24. veljače 2022. godine optužnicu Kantonalnog tužiteljstva Kantona 10 Livno koja prvooptuženika T.P. zv. Z. (47) iz Livna tereti za počinjenje kaznenih djela u stjecaju Teška kaznena djela protiv sigurnosti javnog prometa iz članka 336 stavak 2, a u svezi sa člankom 332 stavak 1 Kaznenog zakona Federacije Bosne i Hercegovine, Neukazivanje pomoći osobi ozlijeđenoj u prometnoj nezgodi iz članka 337 stavak 1 Kaznenog zakona Federacije Bosne i Hercegovine, Neovlašteno držanje oružja ili eksplozivnih tvari iz članka 371 stavak 1 Kaznenog zakona Federacije Bosne i Hercegovine i Krivotvorenje službene isprave iz članka 389 stavak 1 Kaznenog zakona Federacije Bosne i Hercegovine, te drugooptuženicu S.P. zv. S. (44) iz Livna tereti za počinjenje kaznenog djela Sprječavanje dokazivanja iz članka 349 stavak 2 Kaznenog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

>>> Livno: Potvrđena optužnica u slučaju prometne nesreće u kojoj je smrtno stradalo četvero mladih

Osumnjičeniku se stavlja na teret da je u noći 9. travnja 2020. godine, oko 23:00 sati, u vrijeme zabrane kretanja motornih vozila zbog epidemiološke situacije, na magistralnoj cesti M-6.1 u mjestu Kovačić, općina Livno, upravljao motornim vozilom marke Land Rover iz pravca Bosanskog Grahova, prema Livnu, bez upaljenih svjetala pa je lijevim prednjim dijelom vozila udario u prednji dio vozila marke VW Golf II, a kojim je upravljao J. M. (21), dok su se na mjestu putnika nalazili S.V. (20), V.V. (20) i I.R. (19), a koji su od posljedica zadobivenih ozljeda preminuli, te mu se stavlja na teret da je ozlijeđene ostavio bez pomoći, dok je skrivao lovačko oružje zakopavajući ga 100-injak metara od mjesta prometne nezgode.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube