Crveni križ grada Livna je, u suradnji s HT Eronet-om Mostar, otvorio humanitarni telefon "Za pomoć obitelji Mulić" iz Livna, koja se nalazi u težem obliku stanja socijalne potrebe.

Pozivom, ali samo iz HT mreže, na tel. broj 092/890-859 donirate 2 KM za spomenutu obitelj.

Ova humanitarna akcija traje do 25.12.2022.godine.

 

Od kada joj je umro suprug 5. ožujka, Nihada Mulić iz Livna sama brine o trojici sinova da ih školuje i izvede na pravi put.

Primanja nema, osim muževe penzije, 380 KM, koju su naslijedila njena djeca Šemsudin (17), Mirza (15) i Muamer (12).

Treba mi posao, radila bih. Radim u „Merhametu“ kad me pozovu, po potrebi, inače sam na birou. Sa invalidom sam se borila sedam godina, teška je situacija bila, bilo je neimaštine… – kaže Nihada.

Veliki problem ovoj obitelji predstavlja i život u nehumanim uvjetima. Kuća je u vrlo lošem stanju.

Kuća nije ni na kome, nije zavedena u Općini. Zajednički je krov s komšinicom. Plafoni su se spustili, krov je katastrofa, grede su propale, zidovi pune vlage. Nasred hodnika izvire vrelo vode, kažu da je ovo sve na bunaru – priča nam svoje svakodnevne probleme Nihada.

Vodu kupi kako ne bi otišla na struju jer su i instalacije u katastrofalnom stanju. Svi žive u jednoj prostoriji jer su ostale neuvjetne.

Skupimo se, ima nešto kupatila, ali pločice otpadaju, mašina mi se kvari od vlage, ovo je već treća mašina na kredit. Treba nam krov nad glavom, ali uslovan – govori Nihada Mulić dobrim ljudima u emisiji „Ispuni mi želju“ Hayat TV-a.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok