Središnja svečanost na stadionu započela je u 9:40 sati. Upravo je predsjednik ŽO HDZ-a HBŽ-a Dragan Konta imao tu čast da ispred HVO-a drži zastavu prilikom njenog podizanja na kninskoj tvrđavi.

VRO "Oluja" započela je 4. kolovoza 1995. u ranim jutarnjim satima. Već iduće jutro postignut je najveći uspjeh kada je oslobođen Knin, dotadašnje središte i simbol srpske pobune, a točno u podne na kninskoj tvrđavi zavijorila se 20-metarska hrvatska zastava. Akcija je ubrzo završena 7. kolovoza.

Hrvatske vojne i redarstvene snage, u kojima je bilo oko 200 tisuća ljudi, oslobodile su brojne gradove i prometnice te su izbile na međunarodno priznatu granicu Hrvatske i BiH.

Akcijom je nakon četiri godine okupacije u samo 84 sata oslobođeno gotovo 11.000 četvornih kilometara okupiranih područja i gradova u sjevernoj Dalmaciji, Lici, Banovini i Kordunu, odnosno gotovo petina države, što je utjecalo i na završetak rata u BiH.

Obilježavanjem Oluje učimo mlađe naraštaje o žrtvi hrvatskoga naroda, ali i značenju jedinstva i ljubavi prema Domovini koja nikada neće prestati.

Navode iz HDZ-a BiH.

 

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok