• Short title article: Zaštitimo Mandek

Danas smo održali sastanak sa predstavnicima gradske uprave kako bismo ih upoznali sa problematikom istraživanja i bušenja u blizini izvorišta pitke vode.

Sastanku su prisustvovali Darko Čondrić, gradonačelnik Grada Livna,  Ivanka Karaula ispred Službe za graditeljstvo, prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove, Mario Ćavar, ispred Službe za imovinsko-pravne, geodetske poslove i katastar nekretnina te predstavnici neformalne grupe građana Zaštitimo izvore Mandeka kao I predstavnik Centara civilnih inicijativa. 

Ovo je prvi put da je neformalnu grupu građana “Zaštitimo izvore Mandeka” netko od predstavnika institucija službeno primio na sastanak!

Na sastanku je zaključeno da će Gradonačelnik u ime Grada Livno službeno zatražiti od županijskog Ministarstva gospodarstva i županijske Vlade svu dokumentaciju, nakon čega bi analizirali dostavljenu dokumentaciju i pokrenuli dijalog sa županijskim Ministarstvom i Vladom, a sve u cilju zaštite građana i izvorišta pitke vode!

Podsjećamo, Općinsko vijeće Livna je još davne 2010. donijelo odluku da se prije potpisivanja koncesijskog ugovora mora provesti javna rasprava koja nikada nije održana!  

Mi nećemo odustati od naših zahtjeva- IZVORI MANDEKA NISU NA PRODAJU‼️

Navode iz ove neformalne grupe građana.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok