• Short title article: Lider SNSD-a

Lider SNSD-a i predsjednik manjeg bh. entiteta Milorad Dodik uputio je žestoke prijetnje šefu Delegacije EU u BiH Johann Sattleru, piše Avaz.

Sve se dogodilo, navode, tijekom razgovora prije formalnog početka sastanka u Banjoj Luci, u trenutku dok su snimatelji i fotoreporteri bilježili kadrove.

Vidno raspoložen Milorad Dodik u jednom trenutku se uozbiljio, tvrdeći kako je pitanje imovine trenutno ključno i kako o tome ne može biti razgovora. ''Neću da pričam, alo. Nema razgovora o imovini. Imovina nije tema. Riješena Ustavom, riješena Daytonom'', rekao je partnerima.

Na to se nadovezao Nenad Stevandić, predsjednik Narodne skupštine RS i lider US. ''Traže da ti pošalješ prijedlog da se to riješi zakonom na razini BiH pa bi oni gore popuštali da je dio naš'', rekao je Stevandić što je Dodika podsjetilo na stav veleposlanstva SAD.

''Pa vidiš što kaže Marfi, mora se donijeti zakon u kome će odlučiti Parlamentarna skupština da RS da na raspolaganje'', navodi.

- Molim'' upitao je Dodik, a na opasku Stevandića da isto govori i šef EU delegacije Johann Sattler, Dodik je zaprijetio: ''Pa isto pričaju. Ja ću Sattler istući, vidjet ćeš. Ja sam mu rekao da ću ga istući'', poručio je Dodik, prenosi Avaz.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok