• Short title article: Ne javlja se

Tomislavu Opačku, Županijski sud u Slavonskom Brodu odredio kaznu petomjesečnog zatvora no on se ne javlja, u Bosni i Hercegovini se oporavlja.

Brat hrvatske saborske zastupnice Marine Opačak Bilić i slavonski poduzetnik, Tomislav Opačak, osuđen je na petomjesečni zatvor, no nije se na vrijeme javio požeškom zatvoru. Naime kako doznaje 24sata bio je nedostupan hrvatskim vlastima. Opačku je stiglo rješenje kazne 8. siječnja zbog počinjenja kaznenog djela iznude i prijetnje.  

Županjskom sudu u Slavonskom Brodu dan kasnije stiže obavijest kako se osuđeni Tomislav Opačak nije javio u zatvor na izvršenje kazne zatvora od pet mjeseci. Ukupna kazna je osam mjeseci, ali tri mjeseca je ranije odležao. Nakon izdanog naloga za privođenje djelatnici policije i dalje nisu pronašli osuđenika. 

"Nakon izvršene terenske provjere u više navrata, djelatnici policije nisu pronašli osuđenika adresu prebivališta" rekli su nam sa suda.  No 24sata je uspio stupiti u kontakt s Opačkom koji im je rekao  da se nalazi na oporavku operacije tumora u Bosni i Hercegovini i da zločin koji mu se tereti nije počinio, ali će zatvorsku kaznu odraditi. 

"Podnio sam zahtjev za odgodu i čekam odgovor slavonskobrodskog Suda. Trenutno sam na rehabilitaciji, čim budem fizički spreman javit ću se u zatvor" rekao nam je Opačak. 

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok