Ministarstvo rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih Hercegbosanske županije (HBŽ) uputilo je obavijest načelnici Drvara i Službi za opću upravu i društvene djelatnosti Općine Drvar da će od 1. ožujka 2022. godine obustaviti isplatu sredstava korisnicima prava socijalne skrbi.

Naime, u dopisu kojeg je potpisao ministar rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih HBŽ-a Momčilo Bajić navodi se da općina Drvar nije postupila po Izvješću o izvršenom stručnom nadzoru nad njihovom Službom za opću upravu i društvene djelatnosti, koju je obavilo spomenuto ministarstvo 23. rujna 2021. godine.

Kako je za Fenu kazao ministar Bajić, Općina Drvar imala je dovoljno vremena da uradi reviziju postojećih rješenja.

- Dokle god to ne urade neće biti isplate, pa neka te svoje postupke objašnjavaju korisnicima – poručio je ministar Bajić.

U vezi s ovom informacijom oglasila se i općinska načelnica koja je u svom dopisu navela da je, postupajući po stručnom nadzoru, uputila Općinskom vijeću prijedlog odluke o osnivanju centra za socijalnu skrb.

"Odbornička većina odbila je odluku, pravdajući to samo njima znanim razlozima. Načelnica općine je upozoravala odborničku većinu da će zbog takve njihove odluke trpiti upravo korisnici kojima je priznato pravo na pomoć za uzdržavanje, izuzetnu i jednokratnu novčanu pomoć", navela je općinska načelnica. (Fena)

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok