• Short title article: Oaza mira

Kristina je magistra sanitarnog inženjerstva, a Josip je kineziolog i osnivač gimnastičkog kluba u Livnu, a svoju ljubav i strast prema sportu prenose na veliki broj djece i odraslih.

Druženje uz logorsku vatru, odlazak na spavanje pod zvjezdanim nebom i buđenje uz cvrkut ptica samo su neka od iskustava koja doživite tijekom kampiranja. Istinski zaljubljenici u prirodu, mladi bračni par Poljak, Josip i Kristina, odlučili su se zajedničkim snagama ostvariti svoje snove i pokrenuti edukativni dječji “Naturaleza kamp” u Livnu, piše akta.ba.

Ljubav prema sportu

Kristina je magistra sanitarnog inženjerstva, a Josip je kineziolog i osnivač gimnastičkog kluba u Livnu, a svoju ljubav i strast prema sportu prenose na veliki broj djece i odraslih.

- Većinu svog slobodnog vremena provodimo upravo u prirodi. Volimo se osamiti, daleko od gradske buke. Smatramo da je svakom čovjeku potreban bijeg od svakodnevice, a za to nema boljeg mjesta od prirode. Upravo smo u prirodi tijekom jednog od naših kampiranja došli na ideju kampa. Svjesni da djeca većinu svog slobodnog vremena provode ispred ekrana, odlučili smo pokrenuti dječji kamp.

“Naturaleza” je zabavno-edukativni dječji kamp koji je pokrenut prošle godine. Kamp je zamišljen kao cjelodnevni boravak u prirodi tijekom kojeg djeca razvijaju motoričke i kognitivne sposobnosti, sudjeluju u kreativnim radionicama te uče izviđačke elemente - ispričala je Kristina u razgovoru za akta.ba.

Boravak djece u kampu ispunjen je brojnim aktivnostima.

- U stanci od aktivnosti uživamo kupajući se u obližnjoj rijeci. Kada padne noć, družimo se uz logorsku vatru i odlazimo na spavanje pod zvjezdanim nebom - kazala je Kristina.

U prošloj godini održali su četiri kampa i imali su sjajan odziv. Ove godine nadaju se da će biti još veće zanimanje. Na pitanje što je to što njihov kamp čini drugačijim od drugih, ona kaže kako, iako postoje razni dječji kampovi, ni u jednom nisu pronašli kombinaciju ovakvih aktivnosti, tako da vjeruju da su drugačiji, odnosno autentični. Kao najljepši dio njihova posla izdvaja istinsku sreću i zabavu s djecom koja posjete kamp. Kristina ističe kako bi se svaki čovjek trebao prepustiti miru i tišini prirode kako bi odmorio dušu i tijelo.

- Djeca u našem kampu stvaraju uspomene za cijeli život. Smatramo da iskustvo kampiranja oplemenjuje njihove živote na više načina. Nakon kampiranja odlaze sretni i ispunjeni, u iščekivanju ponovnog dolaska u kamp. Također, djeci je zabranjeno u kamp donijeti mobitel i tako želimo da tijekom kampiranja ne budu ometani i da se odmore od tehnologije - ispričala je.

Smatraju da su kampom obogatili i turističku ponudu Livna, a što će do izražaja doći tek za koju godinu, kada se još više razviju. Na kraju razgovora otkrila je i kakvi su planovi za budućnost i najavila nove aktivnosti koje se dosad nisu realizirale u kampu.

Oaza mira

- Ove godine u ponudu ćemo uključiti dvodnevne kampove i dodatne radionice koje nismo provodili prošle godine. U budućnosti se vidimo kao kamp za djecu i odrasle, oaza mira u koju su dobrodošli svi istinski ljubitelji prirode. Budući da je iza nas tek jedna godina poslovanja, vjerujemo da ćemo svake godine biti sve bolji i uspješniji - rekla je Kristina za akta.ba.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok