Ministarstvo graditeljstva, obnove, prostornog uređenja i zaštite  okoliša Hercegbosanske županije obavještava da je na snagu stupila „Uredba o informacijskom sistemu upravljanja otpadom“ („Sl. novine FBiH“, broj: 97/18) u Federaciji BiH.

Odgovornost i obveza pripreme, uspostave i vođenja informacijskog sistema upravljanja otpadom dana je Fondu za zaštitu okoliša FBiH.

Ključni korisnici ovog informacijskog sistema i podataka u istom, pored Fonda za zaštitu okoliša FBiH i Federalnog ministarstva okoliša i turizma će biti i sva županijska ministarstva nadležna za pitanja zaštite okoliša (i oblast upravljanja otpadom) kao i općine i gradovi, svako u svojoj nadležnosti. Trenutno je u Fondu proces prikupljanja podataka za prvu fazu realizacije ovog projekta, gdje se traženi podaci od obveznika izvještavanja dostavljaju u printanoj formi, do uspostave informacijskog sistema.

Detaljne informacije o Uredbi o informacijskom sistemu upravljanja otpadom možete pronaći na sljedećem linku: http://www.fzofbih.org.ba/v3/vijest.php?akt_id=267

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok