• Short title article: Nismo kucali

Ponukani objavom livanjskog portala „Livno Online“ da je policija u zadnjih par dana „pokucala“ na vrata nekolicini Livnjaka, što u njihovim kućama ili radnim mjesta i pri tome ih upozorila da ne hrane napuštene životinje, pri tome misleći na pse, ovom prilikom želimo upoznati javnost da su policijski službenici PP Livno dana 22.09.2023 godine u 15,45 sati zaprimili dojavu da se ispred ugostiteljskog objekta u ul. Obrtničkoj nalazi pas bez nadzora vlasnika.

Na mjesto događaja upućeni su policijski službenici PP Livno koji u navedenoj ulici ne pronalaze psa bez nadzora, te obavljaju razgovor s djelatnikom ugostiteljskog objekta od kojeg doznaju da nije vidio nikakvog psa niti zna što o tome, a o čemu je sačinjena službena bilješka.

Ovom prilikom ističemo da policijski službenici nisu kucali na vrata građana u svrhu kako je to objavio navedeni portal, niti je bilo ikakve zapovjedi od strane bilo koga da se to učini, već se postupalo po prijavi o psu na javnom mjestu bez nadzora vlasnika. Podsjećamo da je člankom 30. Zakona o javnom redu i miru Hercegbosanske županije propisan prekršaj „ Neoprezno držanje i zlostavljanje životinja“, za koji je propisana novčana kazna, te su policijski službenici ovlašteni i obvezni pokrenuti prekršajni postupak ukoliko utvrde postojanje navedenog prekršaja.

>>> Zašto livanjska policija brani ljudima hraniti pse lutalice? Tko je izdao zapovijed?

Molimo portale da prije objavljivanja pojedinih članaka, a u svrhu objektivnog i istinitog informiranja građana, kontaktiranju i drugu stranu u ovom slučaju policiju.

Navode iz MUP-a Kantona 10.

Livno Online je još prije dva dana (23.09.2023.) uputio email i zatražio očitovanje MUP-a Kantona 10:

Štovani,

na temelju koji zakonskih propisa su Vaši djelatnici dana 22.rujna na području grada Livna upozoravali određene osobe da ne hrane pse lutalice?

Također, na temelju kojih informacija su te iste osobe upozorene jer isti nisu vlasnici životinja?

Tko je izdao naredbu za provođenje ove "akcije"?

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok